Of bekijk hier de veelgestelde vragen

Mediation

Heb je een meningsverschil met ons? Dan lossen we dat graag samen op. Vaak kan mediation daarbij helpen.

Wat is mediation? 

Medation is een aantal gesprekken waarbij je samen met Fijnder en een onafhankelijk gespreksleider in gesprek gaat. De gespreksleider noemen we een mediator. Het doel van het gesprek is om samen afspraken te maken die het meningsverschil oplossen. 

Wie is de mediator?

Fijnder is aangesloten bij de Mediators Groep Achterhoek+ (MGA+). De mediators van de MGA+ werken bij verschillende gemeenten in de Achterhoek en de gemeente Hof van Twente. Aan mediation via MGA+ zijn geen kosten verbonden. Wil je gebruik maken van een mediator? Dan is dat altijd een mediator van een andere gemeente en nooit een mediator van Fijnder. 

Wat zijn de voordelen van mediation? 

  1. Het contact tussen jou en Fijnder kan verbeteren, omdat je samen naar de beste oplossing zoekt. De afspraken over de oplossing worden officieel vastgelegd zodat alle partijen zich eraan kunnen houden. 
  2. Bij mediation is geen advocaat betrokken, daarom is mediation goedkoper en vaak sneller. Mediators zijn aan geheimhouding gebonden de de mediation is en blijft ook na afronding, vertrouwelijk.

Meer informatie

Wil je gebruik maken van mediation? Of meer informatie? Stuur dan een mail naar mediation@fijnder.nl. Zij denken met je mee en brengen je in contact met mediators van MGA+.