Of bekijk hier de veelgestelde vragen

De weg naar werk

Wil je weer aan het werk, maar weet je niet waar je moet beginnen? Fijnder helpt je verder! Samen met jou onderzoeken we wat het beste bij jou past en wat je nodig hebt om een fijne werkplek te vinden. De weg naar werk is daarom voor iedereen anders.

In gesprek met een klantmanager

Werk is er in allerlei verschillende vormen. Gelukkig maar, want iedereen is uniek. Om te onderzoeken welke vorm van werk bij jou past, ga je met een klantmanager in gesprek. Tijdens dit gesprek stelt een klantmanager vragen om te bepalen welke route naar werk het beste aansluit. Zo vind je werk dat echt bij jou past!

De route bepalen

Er zijn drie verschillende routes die je naar werk kunnen helpen. Na het gesprek met jouw klantmanager wordt bepaald welke route voor jou het meest passend is. Hieronder leggen we elke route in het kort uit. Soms is het ook mogelijk om routes te combineren.

Werk-route

Je hebt genoeg vaardigheden om meteen aan de slag te gaan. We gaan samen met jou gericht op zoek naar werk. Daar doen wij ons best voor, maar er wordt daarin ook iets van jou verwacht. Namelijk dat je deelneemt aan activiteiten die helpen om je aan betaald werk te helpen. Denk aan activiteiten als een sollicitatietraining of een speeddate met werkgevers en uitzendbureaus.

Perspectief-route

Je wilt graag aan het werk, maar je weet nog niet zo goed wat je graag wilt doen. Of waar je talenten liggen. Dan gaan we samen aan de slag en kijken we wat nodig is. Het kan zijn dat je voor jouw droombaan nog extra vaardigheden nodig hebt. We noemen dat vakvaardigheden. We bekijken dan hoe je deze vakvaardigheden kunt leren, zodat je een stap dichter bij jouw droombaan komt. Soms heb je al alle vaardigheden die nodig zijn, maar vind je het lastig om op tijd op je werk te komen. Ook daar kunnen we je in ondersteunen.

Meedoen-route

Hoe graag je ook wilt werken, soms kan een beperking teveel in de weg zitten. Dan is meedoen en een fijne plek vinden in de samenleving het belangrijkst. Door vrijwilligers werk te doen of mee te werken in onze sociale werkplaats kun je toch jouw steentje bijdragen aan de maatschappij.

De route die je aflegt is altijd in beweging, want ook jij leert altijd bij en bent in ontwikkeling. Heb je nu een uitkering en doe je vrijwilligerswerk? Dan betekent dat niet meteen dat je niet meer aan betaald werk kunt komen. We kijken altijd naar mogelijkheden.

Een baan zoeken en aan de slag? Jij kan het! Wij helpen je.