Of bekijk hier de veelgestelde vragen

Nieuws en inspiratie

Lees alle actuele ontwikkelingen via de nieuwsberichten of laat je inspireren door een van de inspiratieverhalen.
Image

Uitbetaling vakantiegeld

Nieuws -
Ontvang jij een uitkering? Dan bouw je elke maand vakantiegeld op. Dit vakantiegeld betalen wij een keer per jaar uit. Rond 7 juni staat het bedrag op jouw bankrekening.
Image

Omkijken naar de arbeidsmarkt

Nieuws -
Ontdek hoe Batenburg Energietechniek de competenties van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt centraal zet en een passende werkplek creëert.
Image
Uitreiking Harrie training

Harries zorgen voor meer inclusiviteit op de werkvloer

-
Een groep van collega’s van verschillende bedrijven in de Achterhoek heeft op 10 april met succes de Harrie training afgerond bij Fijnder. Deze ‘Harries’ zijn nu volledig uitgerust om hun collega's met een arbeidsbeperking effectief te ondersteunen op de werkvloer. En dat is geweldig nieuws voor Fijnder. Want dan kunnen we nog meer passende werkplekken bieden aan onze cliënten!
Image
Leergang Vakmanschap

Gefeliciteerd aan onze Jobcoach toppers!

Nieuws -
Acht van onze consulenten hebben met succes de Leergang Vakmanschap (verdieping jobcoaching) afgerond. Met trots overhandigde manager Sytze Hamstra op 10 april de certificaten aan deze enthousiaste groep. Later dit jaar zullen nog eens 10-15 consulenten de basisopleiding voltooien.
Image

Nieuwkomers in de zorg: baankansen creëren en personeelstekort verminderen

Nieuws -
Het Achterhoekse project "Nieuwkomers in de Zorg" koppelt statushouders aan banen in de zorgsector. Dit initiatief heeft de projectfase achter zich gelaten en maakt nu vast deel uit van de zorgdienstverlening. Nieuwkomers in de zorg biedt oplossingen voor het personeelstekort in de zorg aan en helpt nieuwkomers bij het vinden van werk.
Image
VR 1

VR-brillen bij Fijnder: Verken de arbeidsmarkt in een driedimensionale wereld!

Nieuws -
Werk zoeken en starten op een nieuwe werkplek is best spannend. Want alles is nieuw: nieuwe mensen, nieuwe omgeving en nieuwe manieren van werken. En hoe weet je eigenlijk vooraf welke baan bij je past? Milou Poort, Coördinator Ontwikkellab en Toegepast psycholoog, en Norbert Kamperman, Consulent Jongeren, weten daar wel raad mee.
Image

In de Achterhoek zet men vol in op inclusieve technologie

Nieuws -
Vorige week vond de aftrap van TINT Achterhoek plaats bij het CIVON Innovatiecentrum, om werkgevers in de regio te informeren en te inspireren over de inzet van inclusieve technologie. Tijdens een ontbijtsessie kregen werkgevers een afwisselend programma voorgeschoteld.
Image

Inburgeraars ontdekken talent en ambitie met MAP-training

Nieuws -
Zeven enthousiaste B1-route* inburgeraars hebben de afgelopen weken deelgenomen aan de pilot van de MAP-training in de Oost-Achterhoek, georganiseerd door Fijnder. MAP staat voor Module Arbeidsmarkt en Participatie en is een verplicht onderdeel van het inburgeringstraject voor nieuwkomers. De training heeft als doel hen te ondersteunen bij het vinden van een passende baan in Nederland.
Image

Succesvolle banenmarkt Groen

Nieuws -
Op 1 maart organiseerde Fijnder samen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek een inspirerende banenmarkt gericht op de groene sector. Gemeente Berkelland, ROVA, Vebego Groen en Wolterinck B.V. presenteerden de veelzijdige carrièremogelijkheden binnen het groenwerk, waarbij bezoekers de kans kregen om direct in gesprek te gaan met potentiële werkgevers.