Of bekijk hier de veelgestelde vragen

Geslaagde Open Dag bij Fijnder, Werkleerbedrijf Oost-Achterhoek

Op zaterdag 18 juni vond bij Fijnder, Werkleerbedrijf Oost-Achterhoek, voor het eerst een open dag plaats. Het bedrijf dat sinds 1 januari 2022 is ontstaan uit een samenvoeging van Werkbaan Oost en de Sociale Dienst Oost-Achterhoek, stelde haar deuren open voor publiek.

Looproute langs alle afdelingen

Bezoekers betraden het fraaie pand aan de Batterij 10-12 in Groenlo via een oranje loper, waarna ze welkom werden geheten door de vriendelijke medewerkers van Fijnder. Met bordjes was een looproute over beide verdiepingen van het gebouw uitgezet, zodat men op eigen tempo kon kennismaken met het bedrijf. Langs de route presenteerde Fijnder zich door weetjes te delen, korte presentaties over de werkwijze te geven, filmpjes over de doelgroep te vertonen en miniworkshops te verzorgen in het Fijnder Ontwikkellab, de interne trainingsruimte.

In de werkplaats van het werkleerbedrijf waren medewerkers écht aan het werk, zodat bezoekers een goede indruk kregen van de werkzaamheden die Fijnder voor diverse regionale en landelijke opdrachtgevers doet. Ook de speciaal ingerichte 'prikkelarme' ruimte, het magazijn en zelfs de inpandige fietsenstalling maakten onderdeel uit van de route. In het ruime bedrijfsrestaurant waren informatie over de Cliëntenraad en een aantal aan Fijnder verbonden organisaties, maar ook gewoon een lekkere kop koffie, thee, ranja of (fruit)water, verzorgd door eigen personeel, te verkrijgen. De looproute eindigde op de parkeerplaats, waar gezellige muziek klonk, een springkussen was en suikerspinnen, smoothies en ijsjes gehaald konden worden. 

 

Ook weten wat Fijnder doet?

Fijnder bedankt alle geïnteresseerden voor hun bezoek aan de open dag!

Heb je de open dag gemist, maar wil je wel weten wat Fijnder doet en waar het werkleerbedrijf voor staat? Kijk dan op www.fijnder.nl.