Consulenten moeten D'ran!

Ook onze consulenten moesten er aan geloven, meetrainen met de deelnemers van project Gewoon D'ran! Jammer genoeg konden ze niet buiten trainen, maar ze werden alsnog flink uitgedaagd met een portie spierpijn tot gevolg.

Vijftien deelnemers tussen de 20 en 60 jaar oud uit Winterswijk gaan in een half jaar tijd aan de slag met bewegen en leefstijl. Deze deelnemers komen weer in beweging, worden fitter en voelen zich beter. Dit om uiteindelijk een stap vooruit te kunnen zetten.

Samenwerken voor een gezonde leefstijl

Samen met de gemeente Winterswijk en Stichting De Graafschap Verbindt hebben wij dit programma opgezet.

Het programma bestaat uit trainen, leren over leefstijl en een volgende stap naar bijvoorbeeld scholing, werkervaringsplek of betaald werk. De trainingen worden gegeven door trainers van Graafschap Verbindt en Brichbouw. Go Round leert de deelnemers over een goede en gezonde manier van leven. Fijnder begeleidt de deelnemers naar een stap op de arbeidsmarkt.

De groep traint twee keer per week. Ze gaan verschillende sporten uitproberen. Ze trainen zowel binnen als buiten zoals in het bos, zwembad of sportschool. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Dit doen zij door rustig (weer) te starten met bewegen en conditie op te bouwen. Samen in een groep andere mensen leren kennen en plezier maken. Het onderzoeken van hun eigen mogelijkheden en grenzen leren herkennen en verleggen op de arbeidsmarkt. Ze leren ook over gezonde voeding en leefstijl.