Of bekijk hier de veelgestelde vragen

Succesvolle banenmarkt Groen

Op 1 maart organiseerde Fijnder samen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek een inspirerende banenmarkt gericht op de groene sector. Gemeente Berkelland, ROVA, Vebego Groen en Wolterinck B.V. presenteerden de veelzijdige carrièremogelijkheden binnen het groenwerk, waarbij bezoekers de kans kregen om direct in gesprek te gaan met potentiële werkgevers.

Het evenement was een bruisende ontmoetingsplek voor enthousiaste werkzoekenden, ervaren professionals en de bedrijven die de toekomst van het groenwerk vormgeven.

𝗘𝗲𝗻 𝗱𝗮𝗴𝗷𝗲 𝗺𝗲𝗲𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻
Een bezoeker: "Fijn dat jullie dit organiseren. Ik heb met twee bedrijven een gesprek gehad en hoop dat ik daar binnenkort een dagje mag meelopen." Deze persoonlijke interacties onderstrepen het belang van direct contact tussen werkzoekenden en bedrijven, een fundament waarop Fijnder de brug slaat naar duurzame werkgelegenheid.

Bij Wolterinck komt binnenkort een jongen uit Oekraïne een dagje meekijken. "Hij is echt gemotiveerd om aan de slag te gaan. De taal is soms een uitdaging, maar met apps komen we een heel eind." Dit toont de bereidheid van bedrijven om over culturele en taalbarrières heen te stappen, waarbij technologie een helpende hand biedt.

𝗩𝗲𝗿𝘁𝗮𝗮𝗹𝗮𝗽𝗽𝘀 𝗲𝗻 𝗩𝗥-𝗯𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻
De banenmarkt bood niet alleen gesprekken en ontmoetingen, maar ook innovatieve ervaringen. Zo konden bezoekers met een VR-bril een virtuele duik nemen in de wereld van het groenwerk, een ervaring die velen aangenaam verraste en enthousiasmeerde.

De inzet van vertaalapps bevorderde de communicatie tussen de diverse aanwezigen, waardoor iedereen, ongeacht de taalachtergrond, actief kon deelnemen aan de gesprekken.

𝗘𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘀𝗹𝗮𝗮𝗴𝗱𝗲 𝗱𝗮𝗴
Een collega die vanuit Fijnder is gedetacheerd bij Vebego was ook aanwezig en deelde trots zijn ervaringen: "Al 20 jaar in dienst. Mijn werkzaamheden zijn heel divers en ik vind het heel fijn om lekker buiten te werken. Ik vind het leuk om hier te zijn en andere mensen ook enthousiast te maken."

Kortom, de banenmarkt van Fijnder was een mooie zonnige dag vol mogelijkheden voor iedereen die het groen in wil. Het liet zien hoe veelzijdig deze sector is en hoe belangrijk het is om open te staan voor nieuwe mensen en technologieën. Een mooie stap richting een groene toekomst!

 

Filmbestand