Of bekijk hier de veelgestelde vragen

Rob vindt zijn droombaan bij Wensink Automotive

Dit is mijn droombaan, ik ben gek op auto’s. Ik heb heel veel geluk gehad dat ik hier een kans heb gekregen. Het werk is leuk en ik heb fijne collega’s.

Het begon met een proefplaatsing van twee maanden. Inmiddels werkt Rob IJzereef al ruim anderhalf jaar bij Wensink Automotive in Doetinchem. Het bevalt hem uitstekend, hij wil er niet meer weg. “Dit is mijn droombaan, ik ben gek op auto’s.” Zijn collega’s zijn ook blij met Rob. Hij werd zelfs node gemist toen hij op vakantie was.

Ronald Buenk is servicemanager personenwagens bij Wensink Automotive en geeft leiding aan de werkplaats. Hij zag de mogelijkheid voor een functie voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Het wassen en schoonmaken van de auto’s gebeurde, voordat Rob hier kwam, door onze monteurs. Dat was geen ideale situatie, want dan konden ze hun eigenlijke werkzaamheden niet efficient invullen. Zo ontstond het idee om daar een aparte functie voor te creeren.” Buenk nam contact op met WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). Adviseur werkgeversdienstverlening Miranda Hermsen wist wel een geschikte kandidaat: Rob IJzereef die enigszins beperkt is omdat hij in het verleden getroffen is door een hersenbloeding. “Rob is een topper”, vertelt de servicemanager verheugd. “Hij doet zijn werk goed en springt in waar het nodig is. Soms heeft hij iets meer tijd nodig, maar daar kunnen we prima rekening mee houden.” De hoofdpersoon zelf is ook in zijn nopjes. “Ik heb heel veel geluk gehad dat ik hier een kans heb gekregen. Het werk is leuk en ik heb fijne collega’s. Naast het schoonmaken van de auto’s breng en haal ik wagens. Dat is een extra service voor klanten. Je snapt, dat vind ik helemaal geweldig.”

Wethouder Jorik Huizinga hoorde tijdens de uitreiking van het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ het succesvolle praktijkverhaal met grote tevredenheid aan. “Als de wil er is, zijn er mogelijkheden. Het is goed dat bedrijven hun nek uitsteken om deze medewerkers te omarmen. Het laat zien dat ze uit kunnen groeien tot belangrijke krachten.”

Wensink Automotive geldt als duurzame partner in mobiliteit. De kracht zit in persoonlijke aandacht en service op maat. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in het land. In Doetinchem werken 45 mensen. Deze vestiging is Mercedes-Benz en Ford dealer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.

Kijk op www.uniekeachterhoekers.nl voor nog meer succesverhalen.