Of bekijk hier de veelgestelde vragen

'We hebben geduld om medewerkers zich te laten ontwikkelen'

Hout op Maat maakt gebruik van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om drie personen op een totaal personeelsbestand van zeven. Voor eigenaar Bas ter Meer is het een bewuste keuze. “Ze krijgen hier de kans om te laten zien wat ze kunnen. Er zit vaak meer in dan je misschien denkt.”

Ter Meer maakt geen onderscheid als het om zijn medewerkers gaat. “Iedereen is gelijkwaardig, we vormen één team.” Hij investeert in zijn medewerkers en heeft daarbij veel geduld. “Er zijn meer voor- dan nadelen. Als de wil er is, is er veel mogelijk. Ze krijgen de tijd om zich te ontwikkelen. Dat werkt, want onze ervaringen zijn goed.” Je moet wel weten hoe je met de mensen moet omgaan, zegt de eigenaar van Hout op Maat. “Iedereen is anders, dat vraagt een benadering op maat. Maar dat geldt ook voor reguliere medewerkers. Er is wel wat meer begeleiding nodig door bijvoorbeeld wat vaker uitleg te geven. Dat is geen probleem, we doen er alles aan om ze optimaal te laten functioneren.”

Hout op Maat is een combinatie van houthandel en zagerij op één locatie. Het hout dat wordt verkocht, is in de eigen zagerij gezaagd. Dat gebeurt op één locatie in Ruurlo. Met grote opslagplaatsen is er een ruime keuze om de gevraagde producten uit de juiste stammen te zagen. Tot de klantenkring behoren groothandel, bedrijven en particulieren. De onderneming werd zes jaar geleden opgestart en maakt een mooie groei door. Daardoor is er ruimte voor meer personeel. “Daarvoor kijk ik ook weer naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kandidaten van WerkgeversServicepunt Achterhoek zijn zeker welkom.”

Wethouder Gerjan Teselink noemde Bas ter Meer een prima ambassadeur van de campagne Unieke Achterhoekers aan het werk. Hij reikte hem het bijbehorende gevelbordje uit. Bianca Wolf van WSPA gaf een bos bloemen. De wethouder gaf aan trots te zijn op bedrijven als Hout op Maat. “Wat jullie doen, mag gezien worden. Ook voor ruwe diamanten is een werkplek nodig. Je geeft vertrouwen, haalt het maximale uit mensen en denkt niet in problemen maar in oplossingen. Complimenten!”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.

Kijk op www.uniekeachterhoekers.nl voor nog meer succcesverhalen