Of bekijk hier de veelgestelde vragen

Laag inkomen en hoge zorgkosten? Bekijk de collectieve zorgverzekering 2024

Wist je dat de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk weer een collectieve zorgverzekering aanbieden voor het jaar 2024? Deze verzekering, met de naam GarantVerzorgd van Menzis, is bedoeld voor mensen met een lager inkomen. De gemeente betaalt een deel mee aan je zorgverzekering.

Wat is de collectieve zorgverzekering?

De collectieve zorgverzekering bestaat uit twee delen: een basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Er zijn verschillende pakketten waaruit je kunt kiezen, elk met hun eigen voordelen. Wil je precies weten wat er in deze pakketten zit? Ga dan naar www.gezondverzekerd.nl voor meer informatie.

Voor wie is deze collectieve zorgverzekering?

Om gebruik te kunnen maken van de collectieve zorgverzekering, gelden er inkomensnormen. Als jouw maandelijkse inkomen niet hoger is dan de bedragen in de onderstaande tabellen, kom je in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering.

Inkomensnormen

Om gebruik te kunnen maken van de collectieve zorgverzekering in de gemeenten Berkelland en Winterswijk, mag je inkomen niet hoger zijn dan 130% van het bijstandsniveau. Voor de gemeente Oost Gelre is dat 110%.

Wat betekent bijstandsniveau?

Bijstandsniveau is het geldbedrag dat de overheid geeft aan mensen die niet genoeg inkomen hebben om van te leven. Het is een soort financiële hulp van de overheid voor mensen die het moeilijk hebben. 

 

Gemeenten Berkelland en Winterswijk   130% excl VT

Max. netto maandinkomen excl. Vakantiegeld per 1 juli 2023Jonger dan AOW leeftijdOuder dan AOW leeftijd
Alleenstaande (met kinderen)€ 1.502,53€ 1.676,71
Echtpaar / samenwonend€ 2.146,45€ 2.276,85

 

Gemeente Oost Gelre  110% incl. VT

Max. netto maandinkomen incl. vakantiegeld per 1 juli 2023Jonger dan AOW leeftijdOuder dan AOW leeftijd
Alleenstaande (met kinderen)€ 1.338,28€ 1.493.43
Echtpaar / samenwonend€ 1.911,82€ 2.027.96

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je tot en met 31 december 2023 aanmelden via www.gezondverzekerd.nl. Let op: je mag alleen overstappen als je geen betalingsachterstand hebt bij je huidige verzekeraar.

Spreekuren collectieve zorgverzekering

Volg het gemeentenieuws van jouw gemeente over de spreekuren. Kom je er niet uit, neem dan even contact op met je gemeente of met Fijnder. 

Overstappen en hulp

Kom je er op de website van www.gezondverzekerd.nl niet uit? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Menzis via 088 – 222 40 80.

Let op: geef wijzigingen door aan Menzis en Fijnder!

Als je gebruik maakt van de collectieve zorgverzekering van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk en er verandert iets in jouw situatie, moet je dit op tijd doorgeven aan Menzis, telefoonnummer 088 – 222 40 80.

Ben je cliënt bij Fijnder, dan geef je deze wijziging ook zo snel mogelijk door aan Fijnder via telefoonnummer 0544 - 474 200.