Of bekijk hier de veelgestelde vragen

JouwUnit

Je gaat naar school, bent net gestopt of bent je baan kwijtgeraakt en zoekt een werkervaringsplek, vervolgopleiding, dagbesteding of werk.

Fijnder helpt je te vinden wat bij jou past. Hoe we je helpen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Om je een idee te geven in welke situaties we kunnen helpen, geven we hieronder een aantal voorbeelden. 

Voorbeelden

De consulenten van Fijnder hebben regelmatig contact met de voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs scholen in de gemeente Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Dit zijn de scholen VSO Het Bariet, VSO Klein Borculo, VSO De Korte Dreef, VSO De Triviant, MaxX Onderwijs en Pronova.

Als je op één van deze scholen zit maakt een consulent van Fijnder samen met jou en je begeleider vanuit school (en soms ook met je ouders of hulpverleners als je dat wil) een plan voor als je je school hebt afgerond. Dat plan maken we in je laatste schooljaar. Zo kun je alvast kennismaken met jouw consulent terwijl je nog op school zit.

Het plan dat we samen maken, maken we om ervoor te zorgen dat de overgang van school naar je vervolgstap zo fijn mogelijk verloopt. Die vervolgstap is voor iedereen anders. Misschien wil je wel bij je stagebedrijf blijven werken, maar heb je daar nog hulp bij nodig. Of zoek je een vorm van dagbesteding voor na het afronden van je school omdat je (nog) niet betaald aan het werk kan.

Woon je wel in de gemeente Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk maar ga je naar een voortgezet speciaal onderwijs of praktijkonderwijs school in een andere gemeente en rond je binnenkort je school af? Neem dan contact met ons op via: JouwUnit@fijnder.nl.

Je bent begonnen aan een opleiding en je loopt vast. Bijvoorbeeld omdat je het lastig vindt om je de theorie eigen te maken, het contact met je klasgenoten stroef verloopt of nog moeite hebt met de Nederlandse taal. Het liefst wil je stoppen, maar wat ga je dan doen? Met die vraag kan Fijnder je helpen.

Samen met een consulent ga je in gesprek en maak je een plan. Misschien kan er in overleg met school een passende oplossing voor je worden gevonden om toch verder te gaan met je opleiding. Mocht dit helaas niet lukken, dan kunnen we je helpen naar een opleiding die wél bij je past of aan een passende baan.

Loop je vast in situaties op je werk of zit je op dit moment zonder baan of studie? Vraag je je af wat je met je toekomst wilt en kunt en of een hulpverleningsinstantie je kan helpen?

Wij denken graag met je mee om te kijken welke mogelijkheden er voor je zijn en kunnen je adviezen geven. Benieuwd of Fijnder jou ook kan helpen? Je mag altijd een afspraak bij ons maken om te informeren naar de mogelijkheden voor jou.  

Hulp of advies nodig? Fijnder helpt.

Neem contact met ons op via: JouwUnit@fijnder.nl.

Meer informatie

Zit je zonder inkomen en wil je een uitkering aanvragen? Kijk dan op de pagina 'Een uitkering aanvragen' voor meer informatie. Meer weten over JouwUnit? Like onze Facebookpagina of volg ons via Instagram.