Of bekijk hier de veelgestelde vragen

Gefeliciteerd aan onze Jobcoach toppers!

Acht van onze consulenten hebben met succes de Leergang Vakmanschap (verdieping jobcoaching) afgerond. Met trots overhandigde manager Sytze Hamstra op 10 april de certificaten aan deze enthousiaste groep. Later dit jaar zullen nog eens 10-15 consulenten de basisopleiding voltooien.
Leergang Vakmanschap

Wat is een jobcoach? 
Kort gezegd, jobcoaches ondersteunen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met het zoeken van een passende werkplek. De afstand ontstaat door bijvoorbeeld langdurige ziekte, taalbarrières of (psychische) beperkingen. Ze bieden oplossingen en begeleiding om werk te vinden, uit te voeren en te behouden.

Waarom deze training? 
Bij Fijnder zien we een groeiende behoefte aan begeleiding voor werkzoekenden met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. De gemiddelde werkzoekende anno 2024 heeft een duidelijk andere- en meer begeleidingsbehoefte dan de werkzoekende van 10 jaar geleden. Onze consulenten hebben daarom zelf het initiatief genomen om zich verder te ontwikkelen in jobcoach-vaardigheden, omdat ze zien dat goede begeleiding essentieel is voor zowel werkzoekenden als werkgevers.

Met het afronden van de Leergang Vakmanschap zijn we nog beter uitgerust om elke werkzoekende en werkgever de juiste ondersteuning te bieden.