Of bekijk hier de veelgestelde vragen

Fijnder start als eerste organisatie in de Achterhoek met de pilot Verbeteren uitwisseling matchingsgegevens (VUM)

Fijnder is de eerste organisatie in de Achterhoek die is gestart met de pilot Verbeteren uitwisseling matchingsgegevens (VUM). We gaan werken aan een nieuw systeem wat werkzoekenden en werkgevers sneller en beter kan matchen. En daar zijn we enorm trots op!

Op dit moment is het uitwisselen van matchingsgegevens moeilijk en tijdrovend. Dit komt door de verschillende systemen en termen die gebruikt worden. Met de pilot VUM onderzoeken we hoe we dit kunnen veranderen. 
 

Het doel van VUM is dan ook om een manier te vinden om eenvoudiger, sneller en efficiënter gegevens uit te wisselen van werkzoekenden en vacatures. En tussen verschillende organisaties. Dit maakt het makkelijker om werkzoekenden sneller aan de juiste baan te koppelen. Maar ook vinden werkgevers hierdoor eenvoudiger geschikt personeel. Een geweldige ontwikkeling in deze tijd waarin nieuwe werknemers niet voor het oprapen liggen.
 

Met de pilot VUM wordt een systeem en standaarden om gegevens uit te wisselen ontwikkeld. Het nieuwe systeem gaat arbeidsbemiddelaars helpen om gegevens te delen, ook over grenzen van organisaties en regio's heen. 
 

In Nederland zijn drie regio's gekozen voor deze pilot: Flevoland, Groningen en de Achterhoek. Fijnder is de eerste organisatie in de Achterhoek die met de pilot is begonnen. De organisaties UWV, Laborijn en Stoer, en de gemeenten Montferland en Bronkhorst volgen snel. Daarna gaan we samen testen.
 

We hopen de pilot succesvol af te ronden eind 2024.