Of bekijk hier de veelgestelde vragen

Fijnder ontvangt PSO certificaat trede 3

Fijnder is op de PSO-Prestatieladder gegroeid naar Trede 3! Dat betekent dat we koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie.

"Het PSO-certificaat is meer dan een erkenning voor ons," zegt Theo Beijer, directeur van Fijnder. Het dient als een bewijs van ons streven om anderen te inspireren en een positief voorbeeld te stellen in het creëren van kansen. "De huidige krapte op de arbeidsmarkt biedt mogelijkheden," zegt Beijer. Het is een gunstige tijd om het potentieel van mensen met een beperking te benutten en hen actief te betrekken bij de arbeidsmarkt.

Ondersteuning voor cliënten én werkgevers

We willen onze cliënten uit de doelgroep niet binnen onze werkplaats houden, maar zo veel mogelijk buiten bij reguliere werkgevers kansen bieden. "Jobcoaching en het herzien van personeelsbeleid zijn essentieel," merkt Beijer op. Door werkgevers te begeleiden bij het integreren van mensen uit onze doelgroep, kunnen we de werkgelegenheidskloof verkleinen. "Focus op de behoeften van je cliënten," adviseert Beijer. Het draait niet om productie binnen onze organisatie, maar om het vinden van de beste kansen en mogelijkheden voor de mensen die je bedient.

Wat is PSO?

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd.
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt.


Op de foto van links naar rechts:
Natalie van de Venne - PSO Nederland (Prestatieladder Socialer Ondernemen)
Gerjan Teselink - wethouder Gemeente Berkelland
Elvira Schepers - wethouder Gemeente Winterswijk
Theo Beijer - directeur Fijnder
Ellen Dusseldorp - wethouder Gemeente Oost Gelre