Fijnder leidt nieuwe jobcoaches op

Goede begeleiding op de werkplek vindt Fijnder belangrijk. We merken dat er steeds vaker jobcoaching nodig is op een werkplek. Daarom worden onze collega’s opgeleid tot jobcoach.

Ondersteuning en advies aan werknemer en werkgever

Een jobcoach ondersteunt de cliënt bij het vinden, verkrijgen en behouden van werk. On-the-job-ondersteuning zorgt dat de werknemer goed integreert op de nieuwe werkplek en de taken succesvol uitvoert. Daarnaast wordt de werkgever geadviseerd en ondersteund over inclusief werkgeverschap en het creëren van een werkomgeving die geschikt is voor diverse werknemers. 

Training van een jaar

Afgelopen maandag startte de in company training tot Jobcoach. Deze training wordt verzorgd door Elan Training en duurt een jaar. Alle consulenten die cliënten begeleiden die al op een werkplek zitten, worden opgeleid tot jobcoach. De collega’s die al jobcoach gecertificeerd zijn, volgen een verdiepingstraining. Zij worden getraind in het begeleiden van zeer complexe en specifieke vragen. 

De training maakt het voor onze collega’s mogelijk om goede begeleiding te bieden. Het vergroot de kansen voor onze cliënten om werk vast te houden. Hierdoor zijn we als Fijnder beter instaat om de werkgevers en de werknemers te ondersteunen.