Of bekijk hier de veelgestelde vragen

De keukengeheimen van het bedrijfsrestaurant: Een kijkje achter de schermen met Diny, Robert en Astrid

Het bedrijfsrestaurant is het hart van Fijnder. Collega’s, cliënten en bezoekers komen hier samen om te pauzeren en gebruik te maken van al het lekkers dat onze keuken biedt. En dat is nog niet alles.

Het bedrijfsrestaurant is één van de plekken binnen Fijnder waar de ontwikkeling van medewerkers centraal staat. Elke dag leren ze van elkaar en met elkaar.

Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen? En wie zijn de drijvende krachten achter die heerlijke salades, soepen en broodjes? Maak kennis met Diny, Robert en Astrid: drie collega’s van het bedrijfsrestaurant die met ontzettend veel toewijding en plezier ons elke dag weer verrassen .

Diny

De granola van Diny 
Twee dagen per week werkt Diny in ons bedrijfsrestaurant. Op de andere dagen werkt ze in de werkplaats van Fijnder. Diny doet verschillende taken in het bedrijfsrestaurant. "Ik schep soep op en ik doe de was – ik was, hang op en strijk de theedoeken en schorten," zegt Diny. Ze maakt ook koffie en thee en zorgt ervoor dat de tafels schoon zijn . Diny heeft geleerd dat werken in het bedrijfsrestaurant anders is dan in de werkplaats. Je moet je goed kunnen aanpassen en snel kunnen schakelen vanwege de drukke pauzes in het restaurant.

Op de vraag wat ze het leukst vindt om te doen, komt het antwoord snel. Diny houdt namelijk heel veel van koekjes bakken. Iets wat ze thuis én op het werk doet. "Koekjes bakken vind ik het leukste. Thuis bak ik ook. Dat maakt me blij," zegt ze met een glimlach. Ze heeft veel geleerd over koken sinds ze hier werkt. "Ik kan nu zelfs mijn eigen granola maken. Daar ben ik heel trots op ." Diny kreeg het ontzettend snel onder de knie hoe ze granola moest maken. Nu leert ze het ook weer aan haar collega’s. In het bedrijfsrestaurant staat ze dan ook bekend als de ‘granola koningin’.

In een drukke keuken werken is soms moeilijk, vooral als veel mensen tegelijk praten. "Dat vond ik moeilijk, maar ik heb geleerd om te zeggen dat het even te veel is. Dat ik dat nu kan, daar ben ik trots op," zegt ze. Ze wil graag nog meer leren over bakken, zoals hoe je broodjes bakt in de oven.

Robert

De koffie, thee en gehaktballen van Robert
Robert werkt ook in het bedrijfsrestaurant en doet veel taken zoals soep opscheppen en koffie en thee inschenken. Op donderdag helpt hij met het koken van grote maaltijden. "Ik vind alles leuk om te doen, maar gehaktballen maken vind ik het leukst," zegt Robert vrolijk. "En natuurlijk, het proeven van de gehaktballen hoort erbij!" 

Toen Robert begon met werken in het restaurant, kon hij niet goed koken. "Ik kon bijna niks koken toen ik hier kwam," geeft hij toe. "Dat ik nu thuis een perfecte biefstuk kan maken, laat zien hoeveel ik hier heb geleerd." Robert gaat ook naar Nederlandse taalles. "Nederlands leren is best moeilijk, maar het gaat goed en ik ben trots op wat ik al kan ." 

Eigenlijk leert Robert elke dag wel iets nieuws. Door de afwisseling in het werk kan iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden nieuwe taken leren. En dat is natuurlijk harstikke mooi om te zien!

Astrid's recept voor succes
Astrid, die vanuit de horeca naar Fijnder is overgestapt, zet zich in om iedereen in het team te ondersteunen en te helpen groeien. "Ik begeleid de mensen die hier werken en leer hen nieuwe keukenvaardigheden. Het is prachtig om te zien hoe ze zich ontwikkelen en steeds zelfstandiger worden," zegt Astrid. “Het mooiste aan mijn werk is dat ik daaraan kan bijdragen." 

“Ik geloof erin dat nog veel meer cliënten kunnen groeien in hun werk. We laten dan ook graag zien wat we hier doen en hoe leuk het werk is. Ze mogen zo een dagje meelopen om kennis te maken met het werk."

Door de verschillende soorten werkzaamheden is het bedrijfsrestaurant een erg geschikte plek voor mensen om te leren, te ontwikkelen en te ontdekken wat ze leuk vinden om te doen. Astrid wil daarin eigenlijk nog een stap verder gaan. Ze hoopt dat het bedrijfsrestaurant kan dienen als een springplank voor mensen om door te groeien naar een reguliere baan in de horeca.  "Het zou geweldig zijn als we onze medewerkers kunnen voorbereiden op een baan buiten dit restaurant. Dat past natuurlijk perfect bij Fijnder als leerwerkbedrijf. Medewerkers leren en ontwikkelen zich bij ons en gaan daarna ‘buiten’ aan de slag.”

Meer dan eten
De keuken van het bedrijfsrestaurant is een plek waar leren, ontwikkeling en plezier samenkomen, en waar elk teamlid de kans krijgt om te stralen. Elk gerecht, elke kop koffie, en elk nieuw recept is een getuigenis van toewijding van de medewerkers. Maar het gaat om meer dan alleen maar eten. De medewerkers hebben geweldige stappen gezet in hun ontwikkeling, zowel zichtbaar als onzichtbaar.  Een prestatie die een groot applaus verdient!