News and inspiration

Read all about the new developments on our news page or get inspired by one of the inspiration stories on our website.
Image
Leergang Vakmanschap

Gefeliciteerd aan onze Jobcoach toppers!

Nieuws -
Acht van onze consulenten hebben met succes de Leergang Vakmanschap (verdieping jobcoaching) afgerond. Met trots overhandigde manager Sytze Hamstra op 10 april de certificaten aan deze enthousiaste groep. Later dit jaar zullen nog eens 10-15 consulenten de basisopleiding voltooien.
Image

Nieuwkomers in de zorg: baankansen creëren en personeelstekort verminderen

Nieuws -
Het Achterhoekse project "Nieuwkomers in de Zorg" koppelt statushouders aan banen in de zorgsector. Dit initiatief heeft de projectfase achter zich gelaten en maakt nu vast deel uit van de zorgdienstverlening. Nieuwkomers in de zorg biedt oplossingen voor het personeelstekort in de zorg aan en helpt nieuwkomers bij het vinden van werk.
Image
VR 1

VR-brillen bij Fijnder: Verken de arbeidsmarkt in een driedimensionale wereld!

Nieuws -
Werk zoeken en starten op een nieuwe werkplek is best spannend. Want alles is nieuw: nieuwe mensen, nieuwe omgeving en nieuwe manieren van werken. En hoe weet je eigenlijk vooraf welke baan bij je past? Milou Poort, Coördinator Ontwikkellab en Toegepast psycholoog, en Norbert Kamperman, Consulent Jongeren, weten daar wel raad mee.
Image

In de Achterhoek zet men vol in op inclusieve technologie

Nieuws -
Vorige week vond de aftrap van TINT Achterhoek plaats bij het CIVON Innovatiecentrum, om werkgevers in de regio te informeren en te inspireren over de inzet van inclusieve technologie. Tijdens een ontbijtsessie kregen werkgevers een afwisselend programma voorgeschoteld.
Image

Inburgeraars ontdekken talent en ambitie met MAP-training

Nieuws -
Zeven enthousiaste B1-route* inburgeraars hebben de afgelopen weken deelgenomen aan de pilot van de MAP-training in de Oost-Achterhoek, georganiseerd door Fijnder. MAP staat voor Module Arbeidsmarkt en Participatie en is een verplicht onderdeel van het inburgeringstraject voor nieuwkomers. De training heeft als doel hen te ondersteunen bij het vinden van een passende baan in Nederland.
Image

Succesvolle banenmarkt Groen

Nieuws -
Op 1 maart organiseerde Fijnder samen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek een inspirerende banenmarkt gericht op de groene sector. Gemeente Berkelland, ROVA, Vebego Groen en Wolterinck B.V. presenteerden de veelzijdige carrièremogelijkheden binnen het groenwerk, waarbij bezoekers de kans kregen om direct in gesprek te gaan met potentiële werkgevers.
Image

Loonkostensubsidie verdient zich dubbel en dwars terug

Nieuws -
Het loont om te investeren in mensen met een arbeidsbeperking, zo blijkt uit een maatschappelijke kosten en batenanalyse (MKBA) die Cedris en Divosa hebben laten uitvoeren. Door 250 miljoen extra te investeren in het begeleidingsinstrument loonkostensubsidie kunnen 40.000 mensen met een arbeidsbeperking extra aan de slag. Dat levert positieve resultaten op voor de maatschappij, de economie en de mensen zelf. In geld uitgedrukt levert dat de samenleving 400 miljoen op, fors meer dan de investering. Cedris en Divosa vinden daarom dat het Rijk deze investering moet doen.
Image
𝗙𝗶𝗷𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗼𝗻𝘁𝘃𝗮𝗻𝗴𝘁 𝗣𝗦𝗢 𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝗮𝘁 𝘁𝗿𝗲𝗱𝗲 𝟯

Fijnder ontvangt PSO certificaat trede 3

Nieuws -
Fijnder is op de PSO-Prestatieladder gegroeid naar Trede 3! Dat betekent dat we koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie.
Image

Veilig mailen via Zorgmail

Nieuws -
Fijnder maakt gebruik van Zorgmail om vertrouwelijke informatie veilig te versturen.
Image
Certificaat voor loonwaardemeters

Certificaat voor onze loonwaardemeters

Nieuws -
Gefeliciteerd! Zeven collega’s hebben de opleiding tot loonwaardemeter succesvol afgerond. Zij kregen hun welverdiende certificaat uitgereikt samen met een bos bloemen en wat lekkers bij de koffie. In totaal heeft Fijnder nu negen gecertificeerde loonwaardemeters in huis.